jaume logo mic

www.english.uji.es/

UNIVERSITAT JAUME I (SPAIN)
Areo vastă experiență în gestionarea programelor Uniunii Europene educative (Jean Monet, programe intensive, Grundtvig și comună Maestru Programe). Are, de asemenea, experiență în promovarea modalitatilor de angajare a studentilor, de formare a acestora in vederea utilizarii instrumentelor europene recunoscute (de exemplu, Europass) și în promovarea dezvoltarii si orientarii personalizate in cariera profesională a studentilor. Alte domenii relevante în care are competențe specifice sunt extinderea serviciilor in mediul rural și generarea de Resurse Educaționale Deschise (OER). De asemenea, asociațiile universitatii, precum Co-incide, colaboreaza pentru promovarea tehnologiilor in dezvoltarea locală. 

uvab logo mic

http://www.ub.ro/en/

VASILE ALECSANDRI UNIVERSITY OF BACAU (ROMANIA)
Aceasta universitate este parte a unui grup consultativ creat de Agentia de Dezvoltarea Nord Est (North East Regional Development Agency) in scopul  stabilirii si implementarii strategiilor de dezvoltare durabila in zonele rurale. In acelasi timp, activitatile unora dintre proiectele dezvoltate de universitate impun o colaborare stransa cu mediul rural. Experienta universitatii in proiectele europene permite de asemenea cresterea si valorizarea competentelor in zona de influenta. In acest sens, universitatea este specializata in organizarea de conferinte, informari, pagini web si campanii de promovare.

eszterhazy karoly egyetem logo

https://www.uni-eszterhazy.hu

ESZTERHAZY KAROLY EGYETEM (HUNGARY)
Aceasta institutie de invatamant superior are o bogata experienta in diverse tipuri de proiecte cu finantare europeana precum Jean Monnet, Erasmus Intensive Programmes, Leonardo da Vinci Partnerships si CEEPUS. Are o larga retea de cooperare ce include mai mult de 40 de institutii partenere, simultan cu o crestere a numarului de parteneriate in programul Erasmus+. In afara de aceasta, universitatea are decenii de experienta in activitati de R&D in domeniul energiei regenerabile, cu precadere in productia de biomasa si in posibilitatea utilizarii acesteia in zonele rurale.

UMANS

http://www.heliotec.org/en/index.html

UMANS (SPAIN)
Pe parcursul existentei sale, UMANS a obtinut o puternica experienta si cunostinte tehnice in sistemele bazate pe surse de energie regenerabila, fiind specializata in particular in producerea de sisteme fotovoltaice. Astfel, este considerata a fi o companie de top in sectorul fotovoltaic in provincia Castellón. Heliotec functioneaza de asemenea ca si consultant expert in proiecte fotovoltaice in tari in care energia solara nu este o industrie matura, precum Romania, El Salvador si Algeria. Ca parte a politicii responsabilitatii sociale a corporatiei, Heliotec colaboreaza de obicei cu universitati publice si centre ce training vocational.

 

General Electric

www.general-electric.ro

SC GENERAL ELECTRIC (ROMANIA)
Aceasta companie privata a fost fondata in 1994 si are activitatea centrata pe designul si executia instalatiilor electrice de joasa, medie si inalta tensiune , sisteme automate, telecomunicatii si transmisie de date. SC General Electric detine clienti importanti precum Electrica SA, Transelectrica SA, Hidroelectrica SA, Orange SA, LukOil SA, Rompetrol SA, Dedeman SRL, Selgros Cash@Carry, E.ON Moldova, Kaufland Romania si Siemens Romania. In acest moment asigura activitatea de mentenanta a parcului eolian din satul Vutcani, finalizat in 2012 avand o putere instalata de 24 MW.

geolin logo mic

GEOLIN (HUNGARY)
Fiind o companie tip spin-off, Geolin este de asemenea activa în sectorul învățământului superior, în domeniul dezvoltării regionale și rurale cu numeroase publicații pe teme legate de biomasă în reviste internaționale recunoscute. Geolin este familiarizata atât cu proiectele finanțate de UE cat si in activitățile legate de educație. Geolin este de asemenea, un membru al Societatii Europene Ecocycles, un ONG internațional care se ocupă cu dezvoltarea durabilă și stiintele mediului, cu specializare in producția și utilizarea de biomasă.

 

                                                                                                                             IN2RURAL draft 6 2